1000 míľ československých v Bratislave

Hľadať

1000milceskoslovenskych_05

V nedeľu 19. júna sa oficiálne skončil 47. ročník súťaže 1000 míľ československých. Dôležitý bod v itinerári bol cieľ v Bratislave, kde sa historické vozidlá predviedli divákom na nábreží Dunaja.

Text a foto: Samuel Vanko

Medzi posádkami sme našli aj jednu špeciálnu – bola oblečená do tričiek s nádhernou ilustráciou od Miroslava Vomáčku a jeho Vendy Ateliéru. Vomáčkové kresby uvidíte aj na tričkách od Vintage District – najnovšiu kolekciu Vintage District nájdete TU.


1000milceskoslovenskych_09

Štartové pole bolo pestré. Diváci mohli na vlastné oči vidieť niekoľko sympatických Aero 30, vzácne BMW 327, Lagondu, Lincoln, Jaguar, v československu známe MG A Jiřího Janošeka. No pohľady azda najviac priťahovalo ikonické Bugatti 37 z roku 1926, ktoré do Bratislavy prišlo ako prvé. Jeho posádka vyzerala veľmi autenticky. Zaolejované nohavice, špinavé tváre i ruky pôsobili dokonale. Stačilo privrieť oči a ocitli ste sa v 30. rokoch na slávnych pretekoch. A zmiešaná mužsko-ženská posádka Bugatti zase trocha pripomínala príbeh z knihy Nebo nepozná obľúbencov od E. M. Remarque.

Na dunajské nábrežie sa vozidlá trúsili po ťažkej etape Praha – Bratislava pozvoľne. Unavené posádky sa po zaparkovaní vybrali na kávu do neďalekých kaviarní, niektoré len posedeli na lavičke pri fontáne a po chvíli odišli do hotela, aby nabrali silu na ďalšie etapy.
Pozrite si tiež fotogalériu z minulého ročníka 1000 míľ československých

Inzercia